Belcentrale wint rechtszaak tegen Dynamic Telecom

Kwestie schetst scherpe verhoudingen telecommarkt

rechter rechtszaak rechtbank

In een geschil met Dynamic Telecom heeft de rechter Belcentrale in het gelijk gesteld. Dynamic Telecom eiste een schadevergoeding omdat het Rotterdamse it- en communicatiebedrijf onrechtmatig gehandeld zou hebben met het vertragen van nummerporteringen.

De kwestie concentreerde zich op een klant met een lopend contract bij Belcentrale. Dynamic Telecom wilde het nummer van de klant porteren (een telefoonnummer meenemen van de ene naar de andere operator), maar ontmoette daarin niet de medewerking van Belcentrale en vorderde daarop een schadevergoeding.

Saillant detail was dat niet de eindgebruiker maar de overnemende telecompartij een schadeloosstelling eiste - wat de soms scherpe verhoudingen in telecomland schetst. De rechter evenwel kwam niet aan de beoordeling van dit aspect van de vordering van Dynamic Telecom toe, omdat hij de handelswijze van Belcentrale als niet onrechtmatig kwalificeerde. Volgens de telecomregels hoeft een provider niet mee te werken aan een portering als er met de eindgebruiker nog een contract bestaat. De rechter veroordeelde Dynamic Telecom dan ook in de kosten van het geding.

Onafhankelijk

Belcentrale is een Rotterdamse it- en communicatiebedrijf dat diensten aan het mkb levert. Naar eigen zeggen is Belcentrale een onafhankelijke telecomprovider met een eigen infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T13:22:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.