Mikrocentrum opent deuren van nieuw pand

Het atrium van het nieuwe Mikrocentrum in Veldhoven.

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum heeft een nieuw pand geopend aan De Run 1115 in Veldhoven. Het centrum was jarenlang gevestigd in Eindhoven. De feestelijke opening viel samen met het vijftigjarig jubileum. Zo’n vijfhonderd gasten kregen een rondleiding langs nieuwe faciliteiten.

Oprichter van Mikrocentrum Louis Kauling verricht de opening.

Het nieuwe onderkomen telt veertien leslokalen en een expo/auditorium van duizend vierkante meter. De opening werd beklonken met een officieel programma in het auditorium. Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum overhandigde directeur Geert Hellings het eerste officiële exemplaar van het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte historieboek aan de oprichter van Mikrocentrum, Louis Kauling. Na deze overhandiging verklaarde Kauling met een druk op de knop het nieuwe pand officieel voor geopend. 

Het nieuwe Mikrocentrumgebouw omvat drie etages met een begane grond van 2.400 vierkante meter en twee verdiepingen van elk bijna duizend vierkante meter. Op de begane grond is een multifunctionele ontvangsthal ingericht voor kleinschalige, zakelijke ontmoetingen en het bevorderen van onderlinge sociale contacten. De eerste etage wordt volledig ingericht voor cursussen, inclusief de practica voor meettechnologie, optica, elektrotechniek, mechatronica en industriële automatisering. Op de tweede etage komen de kantoren van de Mikrocentrum-collega’s.

Mikrocentrum

Mikrocentrum is op 30 oktober 1968 ontstaan bij de opening van de tentoonstelling ‘Mikrocentrum, schatkamer van fijnmechanische techniek’  aan de Oude Gracht 197 in Utrecht. Na een verplaatsing in maart 1970 naar gebouw Leeuwensteyn (Hoog Catharijne) aan het Jaarbeursplein verhuisde Mikrocentrum eind 1976 naar een pand aan de Kruisstraat 74 in Eindhoven. Vanaf het eerste begin in Utrecht stonden cursussen centraal, snel gevolgd door themabijeenkomsten voor netwerken en kennisoverdracht. De bekende vakbeurzen van Mikrocentrum zoals de Precisiebeurs en de Kunststoffenbeurs ontstonden rond de eeuwwisseling. Het High Tech Platform is gestart in 1982. Inmiddels zijn er zeshonderd bedrijven lid van dit platform. Jaarlijks nemen vijfduizend bedrijven en 28.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum.

Bij Mikrocentrum zijn vijftig vaste medewerkers werkzaam en 225 freelance-medewerkers, waaronder tweehonderd freelance-docenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T10:54:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.