Ict-sector wil over tien jaar klimaatneutraal zijn

Branchevereniging onderschrijft klimaatdoelen van kabinet

Nederlandse bedrijven die actief zijn in de ict, willen in 2030 klimaatneutraal zijn. Om dit kracht bij te zetten, onderschrijft de sector het Klimaatakkoord van het kabinet. Directeur Lotte de Bruijn van branchevereniging NLdigital zette hiervoor gisteren haar handtekening.

Het kabinet presenteerde in juni het Klimaatakkoord, waarin voor de komende tien jaar maatregelen zijn vastgelegd om de samenleving klimaatneutraal te maken. In de brief die NLdigital ondertekende, onderkent de branchevereniging de urgentie van het klimaatprobleem, onderschrijft ze de verduurzaming binnen de ict-sector en belooft ze een bijdrage te leveren aan de realisatie van de klimaatdoelen in andere sectoren. 

Verduurzaming

"Digitalisering, energievoorziening en circulariteit komen in onze sector dagelijks samen"

Volgens De Bruijn is de digitale sector op twee manieren betrokken bij het Klimaatakkoord: via zijn eigen verduurzaming en door andere sectoren te helpen verduurzamen. Zo zou het de sector zijn gelukt het energieverbruik los te koppelen van de exponentiële groei van data en om de gebruikte energie grotendeels uit duurzame bronnen te betrekken. 

Digitale technologie speelt volgens de directeur van de branchevereniging ook een rol in het verminderen van energieconsumptie in sectoren als de industrie, mobiliteit, landbouw en het toekomstige energiesysteem. ‘De grote transities van digitalisering, energievoorziening en circulariteit komen in onze sector dagelijks samen’, zegt De Bruijn. 

Bij NLdigital zijn ruim zeshonderd ondernemingen aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-11T10:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.