Opnieuw ontslagdreiging bij Nokia Bell Antwerpen

Ontslagen

Bij Nokia Bell in Antwerpen worden opnieuw 104 banen gesaneerd. Dat is bijna exact een jaar nadat het bedrijf ook al 107 jobs wilde schrappen. Ook in andere Europese landen verdwijnen banen, maar België en Duitsland zijn het hardst getroffen, klinkt het bij de vakbond BBTK.

Bij Nokia Bell (het vroeger Alcatel-Lucent België) werken nu nog zowat 1.300 mensen. 104 daarvan moeten binnenkort een nieuwe baan zoeken. Dat heeft een woordvoerster aan Computable bevestigd.

Guy Vertommen van de socialistische bediendenvakbond BBTK toont zich niet verrast door de nieuwe ontslagronde. ‘Dit is alweer een uitloper van een Europees kostenbesparingsplan dat Nokia eerder al heeft aangekondigd’, zegt hij. ‘Vorig jaar, toen er een plan op tafel lag om 107 mensen te ontslaan, had de directie ons beloofd dat het daarbij zou blijven, maar je kon er toen al gif op nemen dat dit nog een staartje zou krijgen. Dat is nu dus gebleken.’ Bij die vorige ontslagronde zijn, via re-employment, nog ongeveer de helft van de banen gered kunnen worden. 

In Finland heeft Nokia aangekondigd dat het 180 jobs gaat schrappen. En ook in andere landen valt de hakbijl. ‘Maar vooral België en Duitsland delen relatief zwaar in de klappen’, zegt Vertommen. ‘In Duitsland gaat het bijvoorbeeld ook over ongeveer tweehonderd banen. Nederland is bijvoorbeeld veel minder hard getroffen.’

Vertommen wijst er trouwens op dat dit geen collectief ontslag is. Er zijn minder dan dertig ontslagen per kwartaal en dus hoeft Nokia Bell geen rekening te houden met de ‘Wet-Renault’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-15T12:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.