VN-organisatie ITU in zee met The Open Group

Deal handen schudden overname

De International Telecommunications Union van de Verenigde Naties gaat een samenwerking aan met The Open Group, een technologieconsortium dat open standaarden voorstaat. Doel ervan is digitale overheidsstrategieën en burgergerichte Enterprise-architecturen promoten.

Onder meer Philips, Intel, Huawei, IBM en Fujitsu zijn lid van The Open Group. Samen met de ITU wil het consortium de innovatie en transformatie van overheidsdiensten versnellen, openbare ict-infrastructuur optimaal inzetten en zo burgers een betere dienstverlening geven. 

‘Nooit eerder hadden digitale overheidsdiensten zo'n grote invloed op het leven van burgers over de hele wereld’, zegt de secretaris-generaal van de ITU, Houlin Zhao. ‘Met dit partnerschap met The Open Group verdubbelt de ITU de inspanningen om overheden overal ter wereld te helpen bij het versnellen van de invoering en de schaalvergroting van impactvolle, op de burger gerichte digitale oplossingen. Deze moeten het economisch herstel en de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling ondersteunen.’ 

Het nieuwe consortium wil ontwikkelingslanden bijstaan bij het omzetten van digitale strategieën in uitvoerbare systemen. ‘Het gebruik van digitale oplossingen en technologieën om digitale overheidsdiensten te verbeteren is ook van fundamenteel belang om de reactie op en het herstel van de Covid-19-pandemie te ondersteunen’, zegt Doreen Bogdan-Martin van de ITU. ‘Als het gaat om het ontwerpen, implementeren en uitrollen van digitale overheidsdiensten op schaal, is het van essentieel belang om een architecturale aanpak te hanteren. Enterprise Architecture stelt overheden in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van sectoren met uiteenlopende eisen, terwijl ze tegelijkertijd het organisatorische veranderingsproces en de modernisering van de overheidsdiensten als geheel vergemakkelijken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-25T11:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.