Oracle schakelt volledig over op groene energie

Oracle gaat zijn wereldwijde activiteiten, zowel de faciliteiten als de cloud, vanaf 2025 volledig voorzien van hernieuwbare energie. Het Amerikaans softwarebedrijf staat al een heel eind in het gebruik van groene stroom maar wil dat nog verder opdrijven.

De Europese cloudregio's van Oracle werken al met honderd procent hernieuwbare energie en daarnaast heeft Oracle 51 kantoren over de hele wereld die ook volledig op deze energie vertrouwen. Vanaf 2025 moet het volledige bedrijf naar groen zijn overgeschakeld, zegt ceo Safra Catz. ‘Oracle zal altijd zijn grootste impact op het milieu hebben door klanten technologie te bieden waarmee ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Dit nieuwe doel weerspiegelt de gedeelde waarden van onze klanten, partners en investeerders.’

De doelstellingen van het bedrijf steunen op enkele bestaande duurzaamheidsprioriteiten. Zo is het de bedoeling alle cloud-initiatieven wereldwijd op groene energie over te zetten en wil het bedrijf eveneens zijn elektronisch afval sterk verminderen. Oracle zamelde vorig jaar in totaal 1,1 miljoen kilogram aan afgedankte hardware in. Daarvan werd 99,6 procent hergebruikt of gerecycleerd. 

Oracle heeft de hoeveelheid afval die naar de stortplaats wordt gestuurd vanuit haar gebouwen sinds 2015 met een kwart verminderd op vierkantemeterbasis. Het bedrijf trekt ook zijn leveranciers mee in bad. Eveneens tegen 2025 verwacht Oracle dat al zijn voornaamste leveranciers een milieuprogramma hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-25T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.