Politie gaat zelf Amber Alerts uitsturen

Amber Alert blijft bestaan. De vermist-kind-alertering wordt per 23 november onder dezelfde naam gecontinueerd. De politie neemt de merknaam over van de Stichting Amber Alert Europe.

Hiermee wordt voldaan aan de motie van het Tweede Kamerlid Eerdmans die de voordelen van de huidige alertering zoveel mogelijk wilde behouden. De Kamer vreesde dat een overstap op meldingen onder de vlag van Burgernet de opsporing van vermiste en ontvoerde kinderen moeilijker zou maken. 

Overeenkomstig de wens van de Kamer is nu een constructie afgesproken waarbij het bereik, de naamsbekendheid, de samenwerking met partnerorganisaties en de internationale inzet behouden kunnen blijven. De domeinnamen, sociale-media-accounts en beeldmerken worden overgedragen naar de politie. Hiermee is het bereik van de volgers verzekerd. De alarmeringen worden straks verstuurd via Burgernet.

Netpresenter

NetPresenter, het softwarebedrijf van Frank Hoen, heeft afgelopen juni alle activiteiten voor de Nederlandse tak van Amber Alert beëindigd. Wel levert NetPresenter nog zijn technologie gratis aan de Stichting Amber Alert Europe. Zo draait bijvoorbeeld Amber Alert Luxemburg, de site van de Luxemburgse politie, op het platform van NetPresenter.

De Stichting Amber Alert Europe bezit de rechten op de merknaam Amber Alert voor heel Europa. Eerder heeft NetPresenter alle activiteiten waaronder de community en training overgedragen aan deze Europese organisatie waarvan Hoen voorzitter is. 42 organisaties in 26 landen zijn hier lid van. Amber Alert Europe voert ook het secretariaat over het netwerk van politie-experts die zich bezighouden met ernstige vermissingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betekent dit dat de multi channel verspreiding (naast de app ook sms, social media, e-mail en tv) wordt beëindigd?

Ja dus, "De alarmeringen worden straks verstuurd via Burgernet." Heb al jaren Burgernet maar kan de keren van alerts op de vingers van een hand tellen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-29T10:02:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.