Atos komt met app voor satellietbeelden

Atos lanceert Terra², een mobiele app die data ontsluit waarmee beleidsmakers data-gedreven beslissingen rond klimaatinitatieven kunnen nemen. Deze data zijn gebaseerd op een combinatie van satellietbeelden van Mundi Web Services, een satellietplatform dat met Atos samenwerkt.

Terra² biedt gebruikers verschillende monitoring tools voor onder meer luchtvervuiling en CO2-uitstoot. Daarnaast is het mogelijk metingen in een regio of stad naar keuze te verrichten. De app bevat links naar relevante informatie en online demo’s van vijf diensten die door Mundi worden aangeboden: Greenhouse Gas Monitoring, Temperature Detection, Fresh Surface Water Monitoring, Atmospheric Pollution en Vegetation Detection. Mundi Web Services is ’s wereld grootste aarde-observatieprogramma en staat onder leiding van het Franse LSCE (Laboratoire des Sciences du Climat et de l'Environnement). 

Met de app kunnen overheden en publieke organisaties op verschillende niveaus inzichten verzamelen - van de impact van verstedelijking en stedelijke planning tot de effecten van ontbossing in verschillende landen en regio’s en het meten van de luchtkwaliteit en vervuiling. Terra² biedt data met een tijdspanne van vijf jaar, wat het mogelijk maakt om de vooruitgang gedurende de middellange termijn te monitoren.

Terra² kan gratis worden gedownload voor Android en iOS en is in zeven talen beschikbaar (Engels, Frans, Spaans, Duits, Nederlands, Italiaans en Grieks).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-19T15:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.