NL-Alert kiest voor Everbridge als alarmsysteem

Dit artikel delen:
Alarmbellen

NL-Alert, de landelijke alarmeringsdienst voor crisiscommunicatie, gaat met technologie van Everbridge werken. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft gekozen voor deze Amerikaanse software na een aanbesteding.

De veiligheidsregio’s gebruiken NL-Alert om de bevolking te alarmeren als er gevaar dreigt voor leven of gezondheid. Met dit systeem kan NL-Alert 94 procent van de Nederlandse bevolking bereiken op hun mobiele telefoon, naast digitale signalering op bus-, trein-, tram- en metrostations in het hele land. 

Everbridge biedt de mogelijkheid om een combinatie van cell broadcast en extra kanalen voor landelijke waarschuwingen uit te zenden. Zelfs als het telefoonnetwerk overvol is, valt het publiek in noodgevallen te bereiken. 

De Nederlandse overheid test het systeem twee keer per jaar met een landelijke NL-Alert-melding om bewustzijn te creëren en de bevolking te meten die bereikbaar is. Alles werkt geheel volgens de regels van de privacywetgeving. Geen enkele abonnee wordt namelijk individueel aangesproken. Alles is daarom volledig anoniem. 

Everbridge werkt vanuit Deventer onder de naam One2Many.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-26T13:20:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.