Bunq ontvangt 193 miljoen euro 'beginfinanciering'

Dit artikel delen:

Het fintechbedrijf Bunq kan 193 miljoen euro ophalen bij Pollen Street Capital. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft haar fiat verleend aan deze recent aangekondigde investeringsronde.

Volgens Bunq is het een Europees fintechbedrijf nooit eerder gelukt tijdens een eerste ronde (series A-ronde) zoveel geld binnen te slepen. Vrijwel altijd begint het met een klein bedrag dat in volgende rondes omhoog gaat. 

Voor Bunq ligt dat anders. Dat kon omdat oprichter Ali Niknam eerst 98,7 miljoen euro eigen geld in deze bank stak. Niknam, fortuin vergaard met het hostingbedrijf TransIP, wist daardoor externe financiers lang buiten de deur te houden. Tot dit jaar was hij de enige investeerder in dit fintechbedrijf dat de traditionele banksector uitdaagt.

De bezegeling van de transactie met het Britse private-equitybedrijf laat de waardering van Bunq groeien naar 1,6 miljard euro. Dit betekent dat Niknam flink stijgt op de lijst van meest vermogende Nederlanders. 

Bunq zal de investering aanwenden om de Europese uitbreiding te versnellen. De bank is al actief in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Parijs en Keulen zijn bovendien kantoren geopend. Daarnaast verwacht de bank het personeelsbestand het komende jaar te verdubbelen.

Het opgehaalde groeigeld stelt Bunq ook in staat om fusies en overnames te doen. Onlangs werd de particuliere Ierse kredietverstrekker Capitalflow ingelijfd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-02T10:26:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.