Documentaire over Prometheus in première

In de nacht van 25 oktober verschijnt op YouTube de documentaire over de free-software-applicatie Prometheus. De toolkit, geschreven in Go en gelicenseerd onder de Apache 2 License, is tien jaar geleden ontwikkeld bij het online-audio-distributieplatform SoundCloud voor event monitoring en alerting om systeemstoringen en -uitval beter te ontdekken.

Prometheus is in de afgelopen jaren geadopteerd door talloze bedrijven en organisaties en er is een actieve ontwikkelaars- en gebruikersgemeenschap ontstaan. Het is een op zichzelf staand opensource-project geworden dat in 2016 toetrad tot de Cloud Native Computing Foundation als beheerorganisatie, in navolging van Kubernetes.

In de documentaire ‘Inside Prometheus: An Open Source System That Changed Technology’ wordt stilgestaan bij de ontstaansgeschiedenis van de toolkit en de verdere ontwikkeling ervan inclusief ups en downs. Daarnaast ligt de focus op de diversiteit van de opensourcegemeenschap en het werk en het leven van ontwikkelaars. 

'Prometheus: The Documentary' beleeft 25 oktober zijn première op PrometheusDay North America 2022. In Europa is de film gelijktijdig op het YouTube-kanaal van techbanensite Honeypot te zien. Een vertoning op het witte doek vindt op 8 en 9 november plaats tijdens PromCon EU 2022 in München. 

De documentaire is geproduceerd in samenwerking tussen Honeypot, Cloud Native Computing Foundation, cloudnative-beheerplatform Chronosphere, Google en Red Hat. Waarbij Speakeasy Productions de producer is.

Onder aanvoering van Honeypot zijn al eerder documentaires gemaakt waarin de rol van de developers wordt belicht, zoals rond Kubernetes, Vue.js en GraphQL. Die zijn ook op YouTube te zien.

(Voor meer info, zie hier.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik hoop dat die net zo spannend is als "influxdb reloaded" of the remake van "grafana, the movie".

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-24T11:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.