Salesforce zet honderden werknemers aan de deur

Salesforce heeft deze week enkele honderden mensen ontslagen. Het softwarebedrijf wilde geen exact aantal bekendmaken, maar stelt dat het om minder dan duizend ging. Het geeft aan dat ook grote techbedrijven in hun personeelsbestand snijden.

Hoewel het niet zeker niet de schaal was van de massale ontslagen bij Twitter vorige week, was het toch de zoveelste aankondiging in de aanhoudende ontslagronde bij it-bedrijven. De focus op het in stand houden van de winstmarge  speelt hierbij een rol.

Publicatie Protocol had het over tweeduizend ontslagen, al gaat het volgens Salesforce om een kleiner aantal. Volgens Techncrunch verklaarde Salesforce -cfo Amy Weaver vorige maand op een zogenaamde investeerdersdag dat het bedrijf weliswaar streeft naar vijftig miljard dollar aan inkomsten tegen boekjaar 2026, maar ook winstgevender wil worden door te mikken op een operationele marge van 25 procent in dezelfde periode. De weg naar zo’n doel loopt, in de huidige omstandigheden, natuurlijk via kostenbesparingen.

'Ons verkoopprestatieproces drijft tot verantwoording. Helaas kan dat ertoe leiden dat sommigen het bedrijf verlaten, en we steunen hen bij hun overgang', aldus de officiële verklaring van Salesforce over de ontslagen. De softwareleverancier had tot voor kort 73.000 werknemers, dus het ontslag vertegenwoordigt een fractie van het totale personeelsbestand. Al geeft het wel aan dat techbedrijven, en ook de grote jongens, het mes in hun werknemersaantallen durven zetten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-09T12:36:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.