Rotterdam start massale omscholing naar ict

In de regio Rotterdam krijgen 15.000 werknemers een om- en bijscholing die hen meer digitale vaardigheden moeten bijbrengen. Betrokken medewerkers worden daarmee klaargestoomd voor de komende veranderingen in de arbeidsmarkt. De digitalisering van de regio Rotterdam, waaronder de havens, industrie en overheid, is al in volle gang.

Om werknemers te laten komen in deze transitie wordt het it-skills project Bridge to Possible gelanceerd. De gemeente Rotterdam, Cisco en Randstad werken hierin samen met de IT Campus Rotterdam. Cisco’s Networking Academy, een wereldwijd scholingsprogramma voor it-vaardigheden, heeft ruime ervaring met dit soort projecten voor om- en bijscholing.
Dit programma helpt niet alleen werknemers die bij hun huidige werkgever willen blijven maar ook mensen die een nieuwe baan ambiëren waarvoor meer digitale vaardigheden nodig zijn. Randstad verzorgt die aansluiting met de arbeidsmarkt waar noodzakelijk en gewenst.
Vanaf deze maand is er een breed cursus- en opleidingsaanbod beschikbaar voor bedrijven in de regio Rotterdam waarmee huidige werknemers hun elementaire it-vaardigheden kunnen vergroten. Onder het opleidingsaanbod valt onder andere een individueel begeleidingstraject tot it-servicedesk medewerker bij Fast Lane en een intro-level cursus voor cybersecurity, iot en digitale transformatie.

Meer informatie over het opleidingstraject is te vinden op de website van IT Campus Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-24T11:14:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.