Onderzoek moet leiden tot slimmere producten

Intel gaat langlopend onderzoek doen dat moet leiden tot slimmere en veiligere elektronische producten die zich kunnen aanpassen aan de manier waarom mensen ze gebruiken.

Met deze 'gebruiker-bewuste' platformen moeten systemen kunnen worden gebouwd die 'gevoelsmatig' reageren op de gebruiker en zijn veranderende behoeften.

 

De elektronische producten van vandaag 'kennen' hun gebruiker niet, laat Justin Rattner, directeur van Intels Corporate Technology Group, weten. Daardoor moeten ze stap voor stap worden geïnstrueerd om te bereiken wat de gebruiker wil. Volgens Intel staat de toekomst van de elektronica in het teken van de vraag naar eenvoudige, intuïtieve technologieën die mensen helpen met wat zij willen doen.

 

"Een gebruikers-bewust platform is elk apparaat dat voor zichzelf kan zorgen, weet wie we zijn, wáár we zijn en anticipeert op wat we willen bereiken", zegt Rattner. "Het heeft digitale zintuigen nodig om zich bewust te zijn van zijn omgeving en wat we aan het doen zijn. Het vereist nieuwe intelligentieniveau's  om onze behoeften te begrijpen en samen te werken met andere elektronica, om uit onze naam actie te ondernemen zonder daarbij schade aan te brengen."

 

Intel is al bezig zijn processorarchitectuur tot supercomputerachtige prestaties op te stuwen door meerdere processorkernen in één processor te gebruiken. De chipfabrikant gaat nauw samenwerken met hardwarefabrikanten en onafhankelijke softwareontwikkelaars om het gebruikers-bewuste platform het komende decennia realiteit te maken.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-26T11:08:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.