BitTorrent raakt uit de gratie bij 'file-sharers'

'File-sharers' beginnen het netwerk eDonkey te ontdekken en trekken weg van het populaire BitTorrent. Dit concludeert onderzoeksbureau CacheLogic.

De geschiedenis herhaalt zich met deze ontwikkeling. Trokken gebruikers van het peer-to-peer netwerk Kazaa eerst massaal naar BitTorrent, nu trekken ze door naar eDonkey. Deze laatste blijkt de grootste groep aanhangers te hebben in onder meer Zuid-Korea, Duitsland, Italië en Spanje.

 

De reden voor de overstap van BitTorrent naar eDonkey kan wellicht worden gezocht in de hetze waarin BitTorrent zich momenteel bevindt. Van verschillende kanten wordt het aangeklaagd voor het illegaal aanbieden van copyright-beschermde content. Dit resulteerde in het sluiten van een aantal veelgebruikte BitTorrent-sites.

 

In plaats van verminderde uitwisseling van bestanden door het sluiten van een aantal sites, bereiken de aanklagers voornamelijk een switch van netwerk door gebruikers. BitTorrent verminderd bereikbaar? Dan maar proberen bij eDonkey.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Al dat aanklagen en het mensen achter de broek zitten over file sharing heeft niet het nut dat ze willen... Als ook eDonkey het slachtoffer word van dwarsbomen door de overheid word er wel weer iets nieuws gevonden. Als de prijzen van cd's, dvd's en software nou eens aangepakt zou worden, dan zou het sharen misschien wat minder populair worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-31T08:39:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.