'Vormgeving Apple iTunes-telefoon valt tegen'

Apple brengt samen met Motorola een mobiele telefoon op de markt die compatibel is met iTunes. De telefoon krijgt de naam ROKR.

Ondanks dat de telefoon de bekende roomwitte kleur heeft, vinden de meeste Apple-fans de vormgeving van de telefoon wat tegenvallen. Het toestel kan maximaal honderd muzieknummers bevatten en kan in tegenstelling tot de Sony Ericsson W800 Walkman niet worden uitgebreid met extern geheugen.

Onderzoeksbureau Gartner vindt Apple’s mobiele telefoon een test in hoever verschillende media kunnen samengaan op een mobiele telefoon. “Apple en Motorola moeten het publiek zien te overtuigen dat een mobiele telefoon een geschikt apparaat is om muziek mee te luisteren, zonder de eerste en belangrijkste functie van de mobiele telefoon uit het oog te verliezen. Hoe goed de twee bedrijven hiermee om kunnen gaan is een belangrijke test voor de hele groep van dergelijke producten”,  zegt Gartner-analist Daren Siddall.

In de Verenigde Staten is de mobiele telefoon al beschikbaar. Eind september zal de telefoon ook verkrijgbaar zijn in Groot Brittanië, Frankrijk, Italië, Canada, Hongkong, Australië, Signapore en de Filipijnen. In Nederland moeten we nog wachten tot later dit jaar.

Apple presenteerde woensdag ook de iPod Nano. Deze iPod is 9 bij 4 centimeter groot en 0,7 centimeter dik. Dit komt omdat de speler gebruik maakt van flashgeheugen in plaats van een harde schijf. De iPod Nano is verkrijgbaar met een geheugen van twee en vier gigabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T11:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.