Genomineerden ict-innovatieprijs bekend

De Vereniging voor Geschiedenis en Informatie (VGI) heeft de genomineerden voor de VGI ict-innovatieprijs bekendgemaakt. Deze prijs wordt vrijdag 16 september voor de derde keer uitgereikt.

De ict-innovatieprijs wordt toegekend aan de meest vernieuwende ict-toepassing op het terrein van geschiedenis van het afgelopen jaar. Een vijfkoppige jury heeft uit de inzendingen drie genomineerden gekozen.

De eerste genomineerde is het Digitaal Oorkonde boek Groningen en Drente. Deze website, met de naam Cartago, bevat meer dan 15 duizend oorkonden van voor 1600. Eerder werden deze oorkonden bewaard in verschillende archieven; nu zijn ze via één website te doorzoeken.

Het KiCH (KennisInfrastructuur CultuurHistorie) is de tweede genomineerde. Het KiCH is een webportaal waarin cultureelhistorische informatie op het gebied van archeologie, gebouwen, tuinen/buitenplaatsen, stads- en dorpsgezichten en historische landschappen geïntegreerd wordt aangeboden.

De laatste genomineerde is Literair Gent. Dit is een databank waarin alle informatie over het Gentse literaire erfgoed wordt verzameld, ontsloten en via een website wordt aangeboden. De databank bevat niet alleen Gentse auteurs, maar ook alle andere auteurs die literair over Gent geschreven hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-12T09:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.