Toekomstige it'er moet veelzijdig zijn

Technische aanleg van de it'er is niet meer genoeg om een toekomst in de it zeker te zijn. Dat zegt onderzoeksbureau Gartner.

Vanwege sceptisme tegenover de effectiviteit van it, de groei van it-automatisering, arbeidskrachten die wereldwijd ingezet worden en multi-sourcing is er een ander soort it’er nodig, zegt Gartner. Deze it’er is veelzijdig en heeft een technische aanleg, maar ook kennis van de locale economie en industrieprocessen. Daarnaast kan hij of zij leiding geven.

Gartner voorspelt dat in 2010 60 procent van de it’ers zich met de zakelijke kant van it gaat bemoeien. “De afgelopen tien jaar waren voor de specialist, de komende tien jaar zijn voor de veelzijdige it’er”, zegt vice-president research van Gartner Diane Morello.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben heel benieuwd naar het brondocument: wat is de titel van dit Gartner rapport?

Kijk, dat vind ik nou goed nieuws. Ik heb me de afgelopen jaren ontwikkeld tot techneut met kennis op proces en financieel gebied, maar daar is nou net nog niet zo veel vraag naar. Ik ga er voor !

'sceptisme' is geen nederlands.
Juist is 'scepsis' of 'twijfel'

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-10T11:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.