Ict bij politie nog steeds niet op orde

Het duurt nog zeker vijf jaar voordat de 25 Nederlandse politiekorpsen en de overkoepelende KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) een dusdanige ict-infrastructuur hebben dat ze onderling gegevens kunnen uitwisselen.

Dat berichtte de Volkskrant afgelopen zaterdag. Voor de korpsen is het nu vrijwel onmogelijk om informatie uit andere regio's in te zien of op te vragen. Hierdoor blijven duizenden misdrijven in ons land onopgelost. De Nederlandse politie gebruikt zo'n vijf verschillende computersystemen, voorzien van nogal wat maatwerk, die onderling moeilijk kunnen communiceren.

Ook binnen de korpsen zelf is de ict niet altijd op orde, signaleert de Volkskrant. In 2003 werd de Nationale Recherche opgericht, maar ook die loopt flink achter wat betreft de digitale informatievoorziening. Dit jaar moet deze instantie over op één informatiesysteem, maar dit wordt dan weer niet gekoppeld aan de verschillende politiekorpsen, waardoor uitwisseling nog steeds niet mogelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

kijk naar de buuren asterix.. of naar www.moreeconomy.com de infrastructuur is er al maar wie wil er aan////

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-03T09:58:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.