Wereldwijde ict-samenwerking op ontwikkelingsgebied

Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft zijn goedkeuring uitgesproken over de oprichting van een wereldwijd bondgenootschap voor ict en ontwikkeling.

De missie van het orgaan wordt het faciliteren en promoten van integratie van ict in ontwikkelingsactiviteiten. Dit moet worden gedaan door een platform te bieden voor een open beleidsdialoog met verschillende partijen uit verschillende sectoren over de rol van ict in ontwikkelingssamenwerking.

Vorig jaar benadrukte de wereldtop over de informatiesamenleving al dat ict effectief moet wordne geïntegreerd in ontwikkelingshulp, willen de gezamenlijk gestelde (ontwikkelings)doelen binnen het afgesproken tijdsbestek gehaald worden. De Global Alliance for ICT and Development gaat thematische evenementen organiseren die kwesties rondom de rol van ict in economische ontwikkeling aanstippen. Het samenwerkingsverband gaat veel gebruikmaken van de nieuwste op web gebaseerde samenwerkingstechnologiën, waardoor de noodzaak om fysiek bij elkaar te komen, verdwijnt. De inaugurele bijeenkomst vindt op 19 juni in Kuala Lumpur plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-18T14:57:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.