Spammer moet Microsoft 45.000 pond betalen

Spammer Paul Fox moet Microsoft een recordbedrag van 45.000 pond betalen. Volgens de rechter heeft hij de reglementen van Hotmail overschreden.

Fox verzond e-mails met als doel meer bezoekers naar zijn pornografische website te trekken. De softwaregigant spande een civiele rechtszaak aan tegen de spammer. De reglementen van Hotmail verbieden het spam te versturen naar Hotmail-klanten. Het is het hoogste bedrag ooit dat een spammer moet betalen aan Microsoft.

Ondanks dat Microsoft duidelijk de rechtszaak won, laat de zaak ook de tekortkomingen van het Engelse rechtssysteem zien. De Engelse justitie kon weinig doen tegen Fox. Een Engelse rechter kan bij een dergelijke strafrechtszaak een maximale straf van slechts 5000 pond opleggen. Dat is de reden dat Microsoft een civiele zaak tegen Fox aanspande en de spammer dus is veroordeeld tot een schadevergoeding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-18T13:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.