Thin client/server-vereniging opgericht

Server based computing (SBC) bestaat al geruime tijd, maar Nederland ontbeerde nog een producent-onafhankelijke gebruikersvereniging. Deze week is de Stichting SBC4U opgericht.

De doelstelling van de deze week opgerichte Stichting SBC4U is een platform te zijn voor gebruikers van server based computing in al zijn facetten. Drie Limburgse aanbieders van server based computing-oplossingen hebben het initiatief genomen voor deze gebruikersgroep. SBC4U wil nog voor het einde van dit jaar driehonderd Nederlandse leden hebben en over anderhalf jaar uitgroeien tot een Benelux-gebruikersgroep. De stichting richt zich vooral op directie en it-management van in SBC geïnteresseerde bedrijven.
Het streven is bijeenkomsten zoveel mogelijk verspreid over het land bij deelnemers 'thuis' te houden. Leden kunnen dan live aanschouwen wat mogelijk is met server based computing. “De ene keer zal er over een Citrix-project gepraat worden, maar een volgende keer staat een oplossing met RES Powerfuse of Microsoft Terminal Services centraal”, aldus voorzitter Hub Dolmans.

De stichting wil het uitwisselen van ervaringen met SBC stimuleren. Dolmans vindt het niet vreemd dat drie aanbieders aan de wieg staan van dit initiatief. “Gebruikers zelf nemen het initiatief niet, maar doen graag mee als er iets georganiseerd wordt. Er is een groeiende behoefte aan informatie over server based computing. Seminars rond dit soort producten worden steeds beter bezocht en steeds meer gebruikers gaan daadwerkelijk tot aanschaf over.”
Dolmans was voorheen voorzitter van een officieuze Limburgse Citrix-gebruikersgroep, die al een jaar geen activiteiten ontplooid heeft. “Voor mij was het al langer duidelijk dat er beter een formele Nederlandse gebruikersgroep kon komen die breder keek dan alleen naar Citrix.” 

Leden van de gebruikersgroep worden ingedeeld in drie categorieën: gebruikers, leveranciers en aanbieders. Niet meer dan 20 procent van de bezoekers aan een bijeenkomst mag aanbieder zijn.
Penningmeester Ton Bongers: “We willen voorkomen dat gebruikers zich opgejaagd wild voelen. Ze moeten in alle rust ervaringen en kennis kunnen uitwisselen.” De reden dat aanbieders niet helemaal geweerd worden tijdens de bijeenkomsten is dat gebruikers nu de kans wordt geboden informatie direct met hun aanbieder te bespreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte redactie,

Uw bericht dat Nederland op het gebied van SBC een 'producent onafhankelijke gebruikersvereniging' ontbeerde, is niet juist. Reeds in 1998 is op initatief van CDG Europe en TEQ Nederland en met steun van diverse SBC gebruikers de vereniging "Thin Client/Server Interest Group" (TCSIG) opgericht. Na een eerste vergadering in de RAI tijdens het Internetworking Event, waar ook Oracle en SUN haar steun uitspraken, heeft de vereniging enkele jaren zelfstandig bestaan en heeft zich daarna onder de vleugels van de NGN voortgezet. De eerste voorzitter destijds was Bill Tjon van MAN Rollo.

Computable deed ook destijds verslag van de oprichting van de TCSIG.

Met vriendelijke groet,


Abram Schermer, algemeen directeur Qwise
0653-293180

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-09T13:41:00.000Z Mireille Sampimon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.