Huurling favoriet bij it-bedrijven

Nieuw onderzoek maakt het weer pijnlijk duidelijk: it-bedrijven in Nederland verkiezen steeds vaker externe specialisten boven uitbreiding van het eigen personeel. Bovendien verwachten managers verdere toename van het gemiddelde it-budget.

De vraag naar externen neemt toe sinds april 2005, volgens de ICT Barometer van dienstverlener Ernst&Young. De trend zou zichtbaar zijn zowel in het MKB als in het grootbedrijf. Wel geldt dat hoe groter de onderneming is, hoe vaker huurlingen worden ingeschakeld. Al stijgt ook de vraag naar eigen personeel, investeringen hierin lopen relatief ver achter bij wat wordt uitgegeven aan externen.

Lange tijd was er juist een voorkeur voor uitbreiding van het eigen personeel. Oorzaak van de verschuiving, van eigen mensen naar externen, ligt volgens Ernst&Young in de globalisering van de uitbestedingsmarkt in samenhang met de schaarste van Nederlandse it'ers. Ook voorzichtig personeelsbeleid draagt hier aan bij.

Uit de Barometer blijkt ook dat er in 2007 meer en meer geld beschikbaar is voor it-oplossingen in bedrijven. Softwarebudgetten stijgen gemiddeld met de helft, terwijl voor hardware 40 procent meer budget is. Slechts een klein deel van de ondernemingen verwacht de it met minder geld te moeten regelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is wat mij betreft helemaal niet 'pijnlijk' dat bedrijven kiezen voor inhuur. Het blijkt steeds vaker een strategische keuze om je personeelspool flexibel te houden, met een vaste basis en naar aanleiding van het ontstaan van een bepaalde behoefte, hetzij capaciteit hetzij specialistische kennis kan deze basis tijdelijk uitgebreid worden. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om snel in te spelen op ontwikkelingen! Dit is in ieder geval de conclusie die ik moet trekken uit de gesprekken die wij als Harvey Nash met onze klanten voeren

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-28T09:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.