Atos heeft infrastructuur Olympische Spelen af

Atos Origin heeft de it-systeemarchitectuur voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing volgens schema voltooid. Dit it-systeem geeft real-time informatie over wedstrijden en atleten aan toeschouwers en media wereldwijd. Atos Origin gebruikte 900 servers, 7000 pc's en 1000 netwerkvoorzieningen.

De systeemarchitectuur moet het organisatiecomité een blauwdruk leveren voor de keuze en implementatie van de hardware, software en netwerkonderdelen. Atos Origin werkt nauw samen met Lenovo, China Netcom en China Mobile. De architectuur moet een jaar van tevoren klaar zijn om te kunnen voldoen aan de strikte eisten op het gebied van ingebruikname en testen.

Atos Origin maakte gebruik van 900 servers, 7000 pc's en 1000 netwerk- en beveiligingsvoorzieningen voor de technische infrastructuur. Deze verbindt een netwerk van meer dan 60 evenementen in China met elkaar.

Atos Origin was ook verantwoordelijk voor de it-systemen van de Olympische Spelen in 2002 (Salt Lake City), 2004 (Athene) en Turijn (2006). Het contract met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) loopt nog tot de spelen van 2012 in Londen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-05T10:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.