Transavia.com neemt ICT-afdeling op de schop

Boeing 737-700 Transavia

Transavia.com gaat haar ict-afdeling grondig reorganiseren. De afdeling informatiediensten en projecten zullen samengevoegd worden tot één afdeling. Ook de ict'ers die in de rest van de organisatie werkzaam zijn vallen straks onder deze nieuwe afdeling.

Daartoe heeft de ondernemingsraad de vliegtuigmaatschappij een positief besluit gegeven. Volgens een woordvoerder van transavia.com is de afdeling de afgelopen jaren organisch meegegroeid met de rest van het bedrijf, maar is in de loop van de tijd verdeeld over een afdeling Informatiediensten, een afdeling Projecten en een aantal ict'ers die in de rest van de organisatie werkzaam zijn. "Soms moeten er daardoor dingen dubbel gedaan worden. Vanwege het grote belang van ict voor transavia.com is daarom de vraag bij onderzoeksbureau Nolan Norton, & co neergelegd hoe met het oog op de toekomst de ict-functies van transavia.com het beste konden worden ingericht", aldus de zegsvrouw.

Transavia.com heeft per jaar ongeveer 80 projecten, waarvan het grootste deel ict-projecten zijn. De afdeling Informatiediensten en de afdeling Projecten zullen daarom worden samengevoegd tot één afdeling. Ook de ict'ers die nu elders in de organisatie werkzaam zijn worden aan deze afdeling gevoegd. "Ik heb op mijn afdeling bijvoorbeeld een webmaster zitten. Die valt nu onder de afdeling Communicatie. Deze webmaster valt straks onder de afdeling ict", aldus de woordvoerder. De nieuwe afdeling ict komt uit ongeveer 125 personen te bestaan.

Ook komt er binnen ict een afdeling Informatiemanagement. Deze afdeling moet de brug vormen tussen ict en business. Vijf tot zes informatiemanagers zullen deze afdeling gaan bemannen. Verder wordt de strategie- en architectuurfuncties versterkt en zal er binnen de afdeling meer aandacht komen voor beheer.

Functies benoemd
Adviesbureau Nolan, Nortan & Co heeft de ict-organisatie van transavia.com doorgelicht en de functies binnen het bedrijf benoemd. Transavia.com zal de reorganisatie verder zelf uitvoeren. Het bedrijf heeft hiervoor wel een apart projectteam aangesteld. Ook is er een aparte p&o'er aangesteld die de personele kant van de reorganisatie in goede banen moet leiden. En verder is de afdeling Recruitment versterkt.

De organisatie zal nu kijken naar welke functies nodig zijn en wie daar geschikt voor is. "Het is nu moeilijk te voorzien of er ontslagen zullen vallen. Dat is in dit stadium nog niet te zeggen", aldus de woordvoerder. Het is voor Transavia.com een ingrijpende organisatie. Het bedrijf denkt dit najaar, maar uiterlijk 2008, te starten met de nieuwe organisatie. "Maar dat betekent niet dat alle functies ook bemand zullen zijn. Dat zal wel een jaar tot twee jaar duren voordat de nieuwe ict-organisatie helemaal op sterkte is en volledig draait."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-06T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.