Efficiëntere boetes door digitale flitspaal

Snelheidsduivels opgelet: de politie gaat analoge flitspalen vervangen door digitale. Overtredingen worden sneller verwerkt dus de bekeuring ligt sneller op de mat.

Gemeente Nijkerk heeft de primeur van de digitale flitspaal. Het is een stalen zuil van vier meter hoog die minder opvalt in zijn omgeving. In de paal zit geen filmrolletje maar een digitale camera die bij overtredingen automatisch het kenteken en de voertuigklasse bepaalt. Via een beveiligde verbinding worden de gegevens vervolgens digitaal doorgestuurd naar de betreffende politieregio. De techniek is ontwikkeld door Peek Traffic, dat sinds kort deel uitmaakt van technisch dienstverlener Imtech ICT.

De digitale palen zijn gecertificeerd door het Nederlands Meetinstituut (NMi) en goedgekeurd door het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM). Laatstgenoemde instantie heeft veertig flitspalen besteld die worden geplaatst in Groningen, Drenthe, Twente en Gelderland. Op termijn zullen meer analoge palen worden vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-20T10:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.