Amsterdam wil groene ICT-sector

De gemeente Amsterdam wil een groene ict-sector. Het start daartoe een project dat deel uitmaakt van de Amsterdamse klimaatvisie waarmee de hoofdstad de uitstoot van kooldioxide hoopt te verlagen.

Amsterdam wil de ict-sector die gevestigd is in de stad ‘groen' maken. Het bestuur van de hoofdstad lanceert daartoe het project ‘Green IT'. Hiermee hoopt de gemeente te bereiken dat ict-bedrijven kiezen voor moderne koeltechnieken, zuiniger apparatuur en restwarmte. "De potentie om in deze sector tot emissiereductie te komen, is groot", aldus een woordvoerder.

De hoofdstad zit op een knooppunt van transcontinentaal dataverkeer en herbergt veel grote ict-bedrijven, datacenters en aanverwante computer-, internet- en mediabedrijven. Het project maakt deel uit van de voorstellen in de Amsterdamse klimaatvisie, die de gemeente heeft gepresenteerd tijdens de eerste Amsterdamse Klimaatconferentie.

Klimaatvisie

De klimaatvisie bevat een lijst van tachtig projecten waarmee Amsterdam de uitstoot van kooldioxide hoopt te verlagen. De hoofdstad wil dat de uitstoot in 2025 verminderd is met 40 procent. De gemeente denkt dat niet alle projecten in de klimaatvisie maatschappelijk en economisch haalbaar zijn. Daarom is er ook een 'short list' opgesteld van maatregelen die de komende jaren kunnen worden uitgevoerd.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-11T08:51:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.