Managed hosting door True

IBM dient tien patentaanvragen per dag in

IBM diende in een jaar tijd bijna 3700 patenten in. Toch scoort Microsoft het hoogst op de lijst van meest krachtige patentaanvragers van de IEEE, dat patentaanvragen toetst. Dat komt vooral omdat de patenten van Microsoft meer waarde hebben dan die van IBM.

IBM diende in 2006 iedere dag gemiddeld tien patentaanvragen in. Dat blijkt uit de patentranglijst gebaseerd op gegevens van het Instituut voor Electrical and Electronics Engineers (IEEE). De lijst is samengesteld door Spectrum, het online magazine van het IEEE. IBM diende in 2006 3651 aanvragen voor een patent in en diende vroeg van ict-bedrijven de meeste patenten aan.

Toch voert IBM niet de lijst aan. Dat doet Microsoft. Bij het samenstellen van de lijst kijkt Spectrum niet alleen naar het aantal patenten dat ingediend is, maar ook naar andere factoren. Deze factoren zijn onder andere hoeveel patenten de afgelopen jaren zijn ingediend en hoe vaak nieuwe patentaanvragen verwijzen naar deze eerdere patenten. Ook wordt gekeken hoeveel technieken van een patent gebruikmaken en hoe veel technieken in een patent worden gebruikt. 

IBM scoort dus het best op het aantal aangevraagde patenten, maar de patenten van Microsoft hebben volgens de IEEE meer waarde. "Microsoft doet het goed met de hoogste score op het gebied van wetenschappelijke kracht, wat meet welk deel van de ingediende patenten gelinkt is aan de 'harde' wetenschap", schrijft het Patent Board.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-03T09:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.