UWV is op zoek naar 160 ict'ers

Net als veel andere bedrijven is UWV op zoek naar ict'ers. De uitkeringsinstantie zoekt er maar liefst 160.

UWV start deze week met een campagne om ict'ers te werven. Onder het motto ‘UWV heeft wel héél veel ict' wil het uitkeringsinstantie 160 ict'ers aantrekken.

Via de website ictbijuwv.nl laat UWV weten op zoek te zijn naar ict'ers voor bijvoorbeeld functie van tester, testcoördinator en functioneel ontwerper. Er wordt ook geworven via onder andere dag- en vakbladen, radioreclames en advertenties op internet.

De actie loopt tot het eind van dit jaar.

Ook een bijzondere wervingsactie?
Ict-studenten ronselen op het schoolplein? Werven op festivals? Spectaculaire arbeidsvoorwaarden? Welke slimme wervingsmethodes heeft het bedrijf waarbij jij werkt? Vertel het ons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant. Hopelijk hebben ze meer succes dan ik. Dit jaar heb ik zo'n twintig sollicitaties gedaan en ben nergens voor en gesprek uitgenodigd. Nu ben ik 61 en een dag per week werkzaam als netwerkbeheerder in een museum. Als vrijwilliger natuurlijk, want dan willen ze je wel. Verder los ik zo langzamerhand alle ict-problemen in mijn woonplaats op, veroorzaakt door ict-ers die wel een baan hebben. Gratis natuurlijk.
De laatste reactie die ik kreeg op een sollicitatiebrief was dat er kandidaten waren met meer ervaring en dat mijn opleidingen waren verouderd.
Het moet me van het hart dat ik dit soort berichten (evenals klaagzangen dat dit soort personeel niet is te krijgen) ongelofelijk irritant begin te vinden.
Het feit dat dit soort prietpraat naar voren wordt gebracht wordt o.a. veroorzaakt door het feit dat de oudere ict-er in dit land als een demente debiel wordt beschouwd, i.p.v. dat men gebruik zou maken van degenen die nog willen werken. Voor mijn oud-collega's in de UK bijvoorbeeld is het geen enkel probleem om nog in ict te werken, 60 of 70, maakt niet uit.

Misschien moeten ze eerst bij UWV de HRM afdeling eens doorlichten. Bellen of met ze mailen heeft geen zin omdat er toch geen terugkoppeling is en ik ben 33 en net afgestudeerd. UWV zoek het maar lekker op in India voor dat soort werkgevers is geen animo meer in deze markt.

Ton Strik, als ik jouw verhaal zo lees, dan denk ik maar een ding: Ga met pensioen!

"Je ontvangt bij UWV een goed salaris waarvan de hoogte afhankelijk is van je functie, je opleiding en je ervaring. "

Zo'n slappe uitspraak kan ik natuurlijk niks mee... geef eerst eens een salarisindicatie op je site! Anders moet je eerst weer twee gesprekken door voordat je door hebt dat het maandsalaris niet al te hoog is... Voor dit soort functies zijn de consultancy firma's je concurrentie, dus je moet nogal wat te bieden hebben. Het gebrek aan leaseauto bij dit soort organisaties moet door salaris gecompenseerd worden... en dat is meestal niet het geval.

BTW Ton, ze willen je natuurlijk niet aannemen omdat ze dat als te veel risico zien en je dan na 4 jaar toch meer met pensioen gaat. Waarom ga je niet een paar jaar freelancen? Vrijwel geen risico voor eventuele werkgevers en je houdt er zelf ook meer aan over.

UWV deed jaren samen met Cordares ICT, vroeger FSB, beide organisaties hebben ICT jaren lang afgebouwd en nu lopen ze achter de feiten aan. Overigens is UWV nog steeds aan het afbouwen en heerst er bij de UWV toch nog een overspannen werkdruk omdat mensen overboord moeten. Fijne werkplek moet ik zeggen.

Wij zijn bekend met het wervingsbeleid van het UWV, als detacheerder van ICT professionals hebben wij ook binnen het UWV al vaker met dit bijltje gehakt.
De behoefte van het UWV is duidelijk omschreven echter de kennis en wervaring om potentieel te zien is duidelijk nog wat aan de juniore kant. Het complete aanname beleid doordrenkt van een verouderde visie op de op HRM, betekent zo veel als: ja we willen een gesprek, uitkomst tja , deze kandidaat heeft te veel kennis, huh!!, of wel veel kennis en kan een zeer welkome aanvulling zijn op ICt kennis niveau, maar kandidaat heeft te weinig "feeling "met UWV's karakterieke elementen van de huidige bezetting dit betekent zoveel als: "niet de juste hoeveelheid"Soft soft-skills in huis als; betrokkenheid welke uiting vinden door de vereiste Soft-skills als zeer bedreven in sociale omgangsvormen, dit betekent niet dat "kandidaat niet in het team zou passen, echt een vriendelijke persoonlijkheid, maar heeft nou net niet dat "super sociale gevoel" wat bij een overheid-instelling past, dus als ik het goed begrijp doet het % softskills het beter dan kennis en ervaring van van het vakgebied weaarbinnen de werknemer in spe te werk wordt gesteld.Ja, daar komt ook nog bij dat het kennis niveau te hoog is, wat betekent dat er binnen het team wrijfing kan onstaan, doordat het team de nieuwe collega niet begrijpt! Tja, echt Overheid, als je je super aardig bent , niet te veel kennis hebt en goed bent opgeleid, maar niet echt interesse hebt in het vakgebid waarbinnen je opereert, dan ben je de juiste man/Vrouw! Jammer, maar helaas, net het kabinet(Den Haag) als de buitenkant maar klopt, inhoudelijk maakt het niet uit!!

Helemaal eens met Monique.
Verder in bijna 3 jaar ingeschreven bij het CWI, alles zelf moeten regelen en van UWV en CWI geen hulp gehad.
Zelfs aanvraag bij IRO bedrijf ion eerste instantie gedreigd met korting uitkering, omdat ik zelf (erkend) IRO-bedrijf had ingeschakeld.
Laar de ict-ers maar achterwege en schakel mensen in die iets voor je betekenen kunnen ewn begaan zijn met de pogingeingen om aan het werk te komen ondersteunen.
In 3 jaar honderden sollicitaties verstuurt.
Soms voor een gesprek. Meestal de uitspraak "u past niet in het team'. Een uitspraak waar je niets mee kunt als 50+er.
Zorg eerst maar eens dat bedrijven daadwerkelijk ouderen in dienst moeten nemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-21T10:13:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.