Computable Awards, CEO van het Jaar 2008

'Een CEO zit niet alleen maar te vergaderen'

Computable Award 4X3

Jan Baan (Cordys), Erik van der Meijden (Getronics), Sabine Palinckx (SAP), Jeroen Versteeg (Sogeti) en Ad Voogt (Cognos) zijn genomineerd voor de Computable Award voor CEO van het Jaar. Computable vroeg de genomineerden naar een reactie op de nominatie en de grootste uitdagingen in hun functie.

Erik van der Meijden, Getronics

Ik ben zeer verheugd met deze nominatie, die ook bestemd is voor onze 20.000 medewerkers wereldwijd. Een van mijn uitdagingen is om van Getronics in 2010 weer een winstgevend bedrijf te maken. Daarnaast hebben we de ambitie om de grootste ict-dienstverlener van gestandaardiseerde infrastructuurdiensten en consultancy in de Benelux te zijn. We zijn hard op weg om tot de drie grootste werkplekdienstverleners ter wereld te behoren.

Sabine Palinckx, SAP

Ik ben blij met de waardering van Computable-lezers voor mijn werk en zeer vereerd om naast al deze ervaren mannen genomineerd te zijn. Bij Business Objects was ik betrokken bij de succesvolle integratie na de overname door SAP. De uitdaging in mijn functie van vice president voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Europa, Afrika en het Midden-Oosten is om SAP-producten  succesvol in te zetten bij middelgrote en kleine bedrijven. Deze gebieden vragen in vergelijking met volwassen markten om een eigen aanpak.

Jan Baan, Cordys

Ik ben vereerd dat de hoofdredactie van Computable mij heeft genomineerd op aangeven van lezers. De nominatie voor ceo van het jaar is voor mij en voor Cordys een belangrijk signaal dat we herkend en erkend worden als innovatief bedrijf in business process management. Het is ook een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg van groei, waarbij we als team samen met onze partners meer bedrijven zullen helpen business en it op één lijn te brengen.

Jeroen Versteeg, Sogeti

Deze nominatie zegt meer over de organisatie dan over de persoon. Het is een erkenning voor het hele bedrijf. Mijn grootste uitdaging als eindverantwoordelijke is om een balans te vinden tussen de aandacht voor strategische beslissingen en de aandacht voor de eigen mensen. Een ceo moet niet alleen in zijn kantoor zitten te vergaderen. Het is mooi om leiding te geven aan een onderneming die met gedreven mensen goede diensten wil leveren aan klanten.

Ad Voogt, Cognos

Ik zie de nominatie vooral als een erkenning voor de leidende positie die Cognos Nederland heeft verworven in de business intelligence en performance management markt. Sinds de overname van Cognos door IBM is het integratieproces een van de grootste uitdagingen. Gelukkig hebben we niet te maken met ‘opschoning' van het productportfolio maar met een overdaad aan  mogelijke versterkingen van ons aanbod naar klanten. We moeten gedoseerd onze kansen pakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-26T10:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.