Microsoft schikt aanklacht Minnesota

Microsoft schikt de aanklacht van de Amerikaanse staat Minnesota. Die resterende staat in de geruchtmakende antitrustzaak van het ministerie van Justitie en negentien staten was aan de winnende hand.

De details van de schikking, inclusief geldbedragen die Microsoft zeer waarschijnlijk betaalt, zijn niet bekendgemaakt. De twee partijen doen dat pas zodra hun akkoord is goedgekeurd door de rechtbank. Dat gebeurt naar verwachting begin deze zomer. De juristen van beide partijen zeggen de voorwaarden waarschijnlijk in juli te onthullen.
 
De rechtszaak van Minnesota, namens consumenten in die staat, was net de vijfde behandelingsweek ingegaan. De staat stelt dat consumenten tussen 1994 en 2001 stelselmatig teveel hebben moeten betalen voor Microsofts producten vanwege diens monopoliepositie. De juristen eisten een schadevergoeding van 340 miljoen tot 505 miljoen dollar wat één miljoen consumenten moet bestrijken.
 
Microsoft heeft andere rechtszaken om deze kwestie, in negen staten en het District Columbia, reeds geschikt. Dat heeft het concern in totaal 1,55 miljard dollar gekost. Analisten verbazen zich er al geruime tijd over dat de Windows-producent de Minnesota-zaak niet eerder heeft geschikt. Het bedrijf is immers meer genegen zaken te schikken en kan zich dat makkelijk veroorloven; het heeft een reserve van ruim 50 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-20T13:04:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.