Nederlander geeft fraude met Google-aandelen toe

Een 30-jarige Nederlander heeft voor de federale rechtbank in New York maandag bekend dat hij niet bestaande aandelen van het internetbedrijf Google aan de man heeft gebracht. Dit meldt de Financiële Telegraaf.

Shamoon R. zou meerdere investeerders voor een bedrag van drie miljoen dollar hebben laten intekenen op de aandelen. Hij wilde gebruikmaken van de verwachte beursgang van de internetzoekmachine Google. Eind april kondigde het bedrijf de beursgang aan. Deze zou 2,7 miljard dollar moeten opbrengen.
 
R. vertelde zijn slachtoffers dat hij een partner was van een investeringsbank die Google begeleidde of dat hij zelf betrokken was bij de beursgang. Hij deed zich ook voor als een oude studievriend van de Google-oprichters , Larry Paige en Sergey Brin. Hij liet geïnteresseerden intekenen voor twaalf dollar per aandeel. De frauduleuze praktijken kwamen aan het licht toen een van deze investeerders argwaan kreeg en zijn geld terug eiste. De verdachte had echter vanaf november 2003 in drie maanden tijd 190.000 dollar van de toegezegde investeringen al kwistig

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-18T11:01:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.