Drechtsteden willen hun ict-kracht bundelen

Het samenwerkingsverband Drechtsteden wil op ict-gebied de krachten bundelen. Egem onderzoekt de haalbaarheid hiervan.

Het Drechtsteden-verbond bestaat uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, 's-Gravendeel, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Zij willen hun samenwerking uitbreiden door ook op ict-vlak de krachten te bundelen. Om zicht te krijgen op de knelpunten en mogelijkheden tot verbetering heeft Drechtsteden Egem een 'quick scan' laten uitvoeren, waarvan de evaluatie binnenkort volgt. Dit instrument houdt de ict-situatie bij gemeenten tegen het licht, in relatie tot organisatie-ontwikkelingen.
 
Het is voor het eerst dat Egem een inventarisatie uitvoert voor een gemeentelijke alliantie. Eerder doorliepen reeds twaalf gemeenten afzonderlijk zo'n traject. Volgens een woordvoerster van Egem ontstaan er steeds meer gemeentelijke samenwerkingsverbanden die zich onder andere richten op het gezamenlijk regelen van ict. Twee ervan hebben inmiddels ook bij Egem aangeklopt: het ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân en een kring van Friese gemeenten rond 't Bildt.
 
Egem (Elektronische gemeenten) is een programma van het Ictu, de ict-uitvoeringsorganisatie van de overheid, en komt uit de koker van VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Doel is gemeenten te ondersteunen bij het verbeteren van hun bedrijfsprocessen en hun dienstverlening aan burgers en bedrijven door effectieve en efficiënte inzet van ict. Behalve een 'quick scan' biedt Egem andere diensten aan, zoals architectuurconcepten en referentiemodellen (bijvoorbeeld van de ideale elektronische gemeente), en propageert het door gemeenten zelf ontwikkelde softwareoplossingen, zoals het webintakesysteem van

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-24T12:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.