Onderzoek naar ICT-standaarden wint prijs

Award

Robert van Wessel heeft met zijn proefschrift over de positieve en negatieve effecten van ict-standaarden de Aart Bosman Prijs 2009 gewonnen. De prijs is er voor Nederlandse en Belgische onderzoekers die promoveren op een proefschrift over informatiesystemen en ict-toepassingen. Een keer in de twee jaar wordt de prijs uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van vierduizend euro verbonden.

Van Wessel onderzocht de gevolgen van het gebruik van ict-normen binnen bedrijven. Volgens de jury is het proefschrift van de promovendus veelomvattend. De jury heeft veel waardering voor de nuance in het onderzoek, waarbij ook de negatieve effecten van standaardisatie worden belicht. Het proefschrift wordt door de jury als een grote stap voorwaarts gezien in het bespreken van ict-standaarden.

Aart Bosman

De prijs is vernoemd naar Aart Bosman, grondlegger van het vakgebied bestuurlijke informatica in Nederland. Bosman, vanaf 1995 emeritus hoogleraar, heeft een serie Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan.

De Aart Bosman Prijs is mogelijk door een schenking van dr. Gezinus Hidding. Met de prijs wil Hidding, nu associate professor aan de Loyola University van Chicago, zijn voormalig leermeester huldigen.

In 2005 won Erik de Vries voor het eerst de prijs. De Vries onderzocht in zijn proefschrift succesvolle ict-toepassingen voor de dienstverlening zoals multi-channeling. De tweede winnaar was Hans Sassenburg in 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-16T15:35:00.000Z Rian van Heur