Microsoft betaalt onderzoek naar concurrentie

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Softwarefabrikant Microsoft levert de komende vier jaar een substantiële bijdrage aan onderzoek op het gebied van mededingingsbeleid en innovatie. Daartoe heeft de softwaremaker met de Universiteit van Tilburg een overeenkomst gesloten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Tilburg Law and Economics Center (Tilec). Het precieze bedrag dat Microsoft financiert wordt niet bekend gemaakt.

Het onderzoek zal zich vooral richten op de economische en juridische aspecten van nieuwe technologische ontwikkelingen en beleid in de ict-sector. 'Denk bijvoorbeeld aan netneutraliteit of beleid rond open source of gesloten software', zegt professor Pierre Larouche van de Tilburgse universiteit.

De professor benadrukt dat het onderzoek wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Koninklijke Academie voor Wetenschapen (KNAW). 'We mogen met een derde partij spreken over wat we gaan onderzoeken, maar we mogen niet spreken over de resultaten', zegt Larouche. Hij denkt dat de regels van KNAW goed waarborgen dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan.

Goede reputatie

Met het gedoneerde bedrag kan het instituut onderzoekers en ondersteunend personeel aanstellen, workshops organiseren en data kopen om het onderzoek mee te doen. Hoe het onderzoek er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk.

Larouche denkt dat de goede reputatie van het instituut een reden voor Microsoft is geweest om geld in het onderzoek te steken. De professor vindt het een erkenning voor het onderzoek dat het centrum doet. Naast de softwaremaker steekt het onderzoekscentrum ook zelf geld in het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-19T09:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.