Computable reikt award uit tijdens IPMA-event

Op 21 april 2010 roept Computable de Beste Business Case van 2009 uit tijdens de Projectmanagement Parade van IPMA Nederland. Voor deze prijs zijn in totaal vijf business cases genomineerd, te weten die van Bol.com/Xebia, Gemeente Almere, Integrale Kankercentra/Surfnet, St. Antonius Ziekenhuis/Ricoh en St. Antonius Ziekenhuis/Stone-IT.

De afgelopen tijd heeft een onafhankelijke jury, bestaande uit Jeroen Aris van Heineken, Joost van Bilsen van Business Case Entrepreneurs, Fred Bons van Ordina, Gilbert Silvius van Hogeschool Utrecht en Bernard Vuijk van Passionned, verdere uitleg gekregen op de genomineerde business cases en is onderling gedebatteerd over wie de beste business case van 2009 heeft ingediend.

De uitslag is momenteel bij de jury bekend. Hij wordt bekendgemaakt tijdens de Projectmanagement Parade, een evenement dat door IPMA Nederland gehouden wordt op 21 april in het Nieuwegeins Business Center.

Genomineerden

In totaal zijn vijf business cases genomineerd voor de Beste Business Case van 2009. Bol.com kan dankzij Xebia sneller ontwikkelde applicaties in gebruik nemen, de gemeente Almere heeft zijn dienstverlening naar de eigen medewerkers en de burgers verbeterd en de Integrale Kankercentra winnen tijd en kunnen daardoor betere zorg leveren doordat Surfnet HD-videoconferencing heeft geïmplementeerd.

Het St. Antonius Ziekenhuis is zelfs twee keer genomineerd. Eén keer is dit met een verbeterde patiëntregistratie samen met Ricoh, het andere project wordt samen met Stone-IT gedaan, waarbij enorm wordt bespaard op licentiekosten door het gebruik van open source software.

Projectmanagement Parade 2010:
Beter presteren door professionaliseren

'Beter presteren door professionaliseren' is het thema van de Projectmanagement Parade, door IPMA Nederland georganiseerd op 21 april in het Nieuwegeins Business Center. Als projecten unieke operaties zijn, hoe kun je dan tóch projectprestaties verbeteren? Hoe pak je die professionalisering aan? En wat zijn daarin de overeenkomsten en verschillen tussen uiteenlopende branches? Dat zijn de kernvragen.

Programma
Prof. ir. Johan Bosch, constructiemanager bij de bouw van de Noord-Zuidlijn, opent met een boeiend verhaal over dit spraakmakende Amsterdamse project. Vervolgens delen ervaren projectmanagers uit een keur aan branches, van bouw tot hi-tech, van sport tot overheid, hun professionaliseringssuccessen en -vraagstukken met u.

Binnen IPMA-Nederland zijn diverse interessegroepen actief op speciale topics. Tijdens de Parade kunt u profiteren van hun inzichten. Agile Projectmanagement, Critical Chain, Intervisie, Ontwikkelen competenties en innovatieve technieken en Proces-, Programma- & Risicomanagement komen aan bod. Verder belichten enkele hoofd-, jaar- en Paradesponsors het thema vanuit hun ervaring met één of meer branches.

Tenslotte is er is een lounge voor Young Professionals, waar speciale worskhops georganiseerd worden.

Doelgroep
De Parade is voor iedereen die actief is op het terrein van projectmanagement. Voor projectleiders en -managers, voor programmamanagers. En dus ook voor de (lijn)manager, afdelingsmanager, programma en/of portfoliomanagers.

De deelnemer kan kiezen uit meer dan 30 presentaties en interactieve workshops, die drie rondes verdeeld over de dag worden aangeboden.

Kosten
Voor IPMA-NL leden € 150,--, voor niet-leden € 320,--, exclusief btw. Niet-leden betalen de lidmaatschapsprijs indien ze tegelijkertijd lid worden van IPMA. Verder zijn er speciale prijzen voor bijvoorbeeld groepen, young professionals en studenten. Informeer naar de voorwaarden.

Zeven redenen waarom zou u moeten komen:

  1. U bepaalt uw eigen keuze uit meer dan 30 interactieve workshops en/of presentaties.
  2. U ontmoet de top van project- en programmamanagers op een informele manier in de juiste ambiance.
  3. Dit is uw kans om eens bij de buren te kijken. Branches en sectoren waar u anders alleen over in de krant leest of op TV ziet.
  4. U krijgt inzicht in hoe uw andere collega's hun werk doen en onder welke omstandigheden.
  5. Het is een investering in uw persoonlijke ontwikkeling met gelijkgestemden.
  6. U krijgt de kans om de dialoog aan te gaan en specifieke vragen te stellen maar ook beantwoord te krijgen.
  7. U vergroot uw netwerk door kennis en afspraken te maken met collega's in totaal andere branches en sectoren.

Kortom: een niet te missen dag voor wie het vak projectmanagement een warm hart toedraagt.

Meer informatie en aanmelden
Ga naar de Paradewebsite: www.projectmanagementparade.nl of neem contact op met Atty van der Schoot: vanderschoot@ipma-nl.nl.

Bron: IPMA Nederland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat St. Antonius Ziekenhuis/Stone-IT het wordt. Hier is baanbrekend werk verricht met de implementatie van Open Source.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-29T13:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.