HP koopt softwarebeveiliger Fortify

Technologiebedrijf HP neemt Fortify over. Dat is een Amerikaanse onderneming die sinds 2003 producten en diensten levert waarmee de broncode van software kan worden beveiligd. Met de overname hoopt HP zijn portfolio aan compliance- en softwarebeveiligingsproducten te vergroten. De partijen, die al langere tijd samenwerken, maken niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Ondernemingen ondervinden volgens HP steeds vaker problemen met de beveiliging van hun software en met overtreding van complianceregels. De producten van Fortify analyseren de broncode van applicaties op dergelijke risico's. Dit sluit goed aan op de dynamische beveiligingsanalyse die bestaande producten van HP bieden, vertelt topman Bill Veghte van de HP-divisie Software and Solutions in een communiqué.

Fortify is gevestigd in Silicon Valley. Het bedrijf telt ongeveer 180 medewerkers en heeft rond de 750 zakelijke klanten. Daaronder bevinden zich enkele grote banken, waaronder ABN Amro. 2009 was het eerste jaar dat de softwarebeveiliger winst boekte. Sindsdien werd gespeculeerd over een overname.

Sarbanes-Oxley

In 2005 introduceerde HP zijn product OpenView Compliance Manager, waarmee organisaties hun intern en extern opgelegde richtlijnen voor compliance beter kunnen uitvoeren en controleren. Sinds de invoering van de Amerikaanse Sarbanes-Oxley-wet ('Sox', 2002) zijn beursgenoteerde bedrijven verplicht toe te zien op deugdelijk ondernemingsbestuur en hierover te rapporteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-18T09:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.