IT Solution Partners krijgt uitstel van betaling

Failliet

Ict-dienstverlener IT Solution Partners (ITSP) heeft op 15 november voorlopige surseance aangevraagd en gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Het bedrijf, een partner van onder andere Microsoft en Oracle, verkeert al maanden in zwaar weer.

Het uitstel van betaling staat te lezen op rechtspraak.nl (publicatiekenmerk ams.10.58.S.3300.1.10). Er staat een crediteurenvergadering op 2 februari 2011 gepland om 9.30 uur op de Parnassusweg 220 in Amsterdam. Bewindvoerder is mr. R.P.A. de Wit. De website van ITSP is wel bereikbaar, maar daar staat alleen het nieuwe adres van ITSP en de melding dat de site in onderhoud is.

Verhuizing

Ict-dienstverlener ITSP verkeert al een aantal maanden in een moeilijke situatie. Enkele maanden nadat een aantal bv's binnen ITSP failliet werden verklaard, probeert het Amsterdamse bedrijf nog steeds het hoofd boven water te houden. De verhuizing van de Joop Geesinkweg 144-199 in Amsterdam naar de Ten Pol 4 in Oude Meer leverde volgens topman Shahrooz Safarghandi een kostenbesparing van enkele tonnen op.

Directeur Safarghandi zei eerder tegen zusterblad CRN dat zijn bedrijf meer focus nodig heeft om weer gezond verder te groeien. Er zouden besprekingen met een nieuwe investeerder lopen. ITSP moet echter nog schulden afbetalen en er lopen juridische geschillen met schuldeisers en (oud)werknemers. Dit melden diverse bronnen aan het kanaalblad CRN.

Drie faillissementen

ITSP meldde eerder dat alle onderdelen in één bv zijn ondergebracht. Dat heeft te maken met een moeilijke periode, van waaruit ITSP zich terug probeert te vechten. Van de negen bv's zijn er in het voorjaar van 2010 drie failliet verklaard. Het gaat om ITSP Development, ITSP Managed Services en ITSP Education. Oorzaak van de faillissementen is onder andere de financiële crisis. Zo werden freelancers die voor ITSP werkten pas heel laat betaald. Het bedrijf zegt inmiddels te werken aan meer stabiliteit.

'Door de crisis hadden de drie bv's achterstanden opgebouwd', aldus Safarghandi destijds. ‘We hebben daarom besloten ITSP Development, ITSP Managed Services en ITSP Education te liquideren en de zes gezonde zusterbedrijven te fuseren. Onze klanten worden nu door één organisatie bediend.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze heer is de Sjoerd Kooistra in het "klein".
Hij betaald niet alleen de ingehuurde krachten, leveranciers etc. niet, maar ook nog eens zijn "oud" werknemers.
Hij houd van zijn werknemers alles in maar betaald niets, salaris, vakantie tegoeden, maar bovenal draagt hij al ruim 2 jaar geen pensioenafdrachten meer.
Dit terwijl dit bij de werknemers gewoon wordt ingehouden op het loon. Kortom nooit geen zaken meer mee doen!

Ook wij zijn benadeeld door dit dubieuze bedrijf. mede hierdoor hebben we een waarschuwings site opgericht (www.itsp-nederland.nl)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-17T09:29:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.