Distributeur ECL Computers definitief failliet

Voor ict-distributeur ECL Computers uit Hoofddorp is definitief het doek gevallen. Uit gesprekken tussen curator en partijen voor een eventuele overname, is gebleken dat er voor het bedrijf geen toekomst is. Alle bedrijfsactiviteiten zullen derhalve per direct worden beeïndigd.

ECL Computers werd tien jaar geleden opgericht als wederverkoper van computercomponenten en systemen. In korte tijd groeide het uit tot een groothandel die behoorde tot de grotere distributeurs met een omzet van ruim negentig miljoen euro. Drie jaar geleden betrok ECL een nieuw pand in Hoofddorp, waar zo'n 80 mensen dagelijks de distributie verzorgden van componenten naar computerwinkels in heel Nederland.
 
De laatste maanden was ECL Computers in gesprek was met een investeerder die een oplossing zou vormen voor de liquiditeitsproblemen die het bedrijf al langer kende. Door het overlijden van directeur en oprichter Laurens Boomsma haakte deze investeerder af en namen de problemen bij ECL verder toe. Toen afgelopen maand ook de financier zijn bevoorschotting stopte, kwam het bedrijf in acute liquiditeitsproblemen, wat resulteerde in een faillissement. Afgelopen weken volgden nog diverse gesprekken met andere overnamekandidaten. Zij zagen echter geen redenen om het bedrijf van de ondergang te redden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heb net vernomen dat er toch een doorstart wordt gemaakt! Gelukkig maar voor ECL en hun klanten, waarvan ik er één was. Toevallig dat ze nu naar Almere verplaatsen wat binnenkort dan een echte ICT stad moet gaan worden. Hoop voor ECL een goede toekomst.
Groet Dave
Klant van ECL.

ECL gaat inderdaad een doorstart maken. Jammer dat ze nu weg gaan uit Hoofddorp, ze hadden een groot pand en was voor mij relatief dichtbij. Ik ben benieuwd of ECL snel weer dezelfde breedte van het assortiment kunnen vormen, ECL Was de grootste componentenleverancier in Nederland...

De meeste bedrijven hebben al alternatieven gevonden in BAS, Gistron etc. Ben benieuwd hoeveel klanten ECL nog houd...

Dave! nogsteeds klant bij ECL? Alles ok? ;)

De doorstart waarover gesproken is, is definitief van de baan!! Bob Nijk heeft het voor ECLcomputers niet waar kunnen maken. Het pand is leeggehaald. Een triest einde voor het bedrijf van Louwrens Boomsma.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-06T13:22:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.