It-management binnen de eigen muren houden

97 procent van de Europese it-managers houdt het strategisch it-management liefst binnenshuis. Dat concludeert dienstenleverancier Synstar in een onderzoeksrapport.

Synstar publiceert elk jaar de resultaten van zijn Pressure Point onderzoek (PPI), waarin de werkdruk en de belangen van it-managers uit onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Nederland, Groot-Brittannië en Spanje in kaart worden gebracht. De overgrote meerderheid van de ondervraagde managers wil het strategisch it-beheer niet uitbesteden. Voor 37 procent is dat immers het meest aangename aan hun job. 19 procent beschouwt het uitbesteden van intellectueel eigendom als funest voor de business. Verder is voor 96 procent het uitbesteden van it helemaal geen optie; zij worden afgeschrikt door mogelijke problemen inzake kostencontrole, toeleveringsbeheer en het behoud van een goed overzicht.
 
Toch is de meerderheid (58 procent) van de zevenhonderd it-managers die deelnamen aan Synstars onderzoek van mening dat het uitbesteden van specifieke verantwoordelijkheden de meest efficiënte manier is om kosten te besparen. Offshore outsourcen is echter voor 70 procent van alle ondervraagden 'out of the question'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-07T13:36:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.