Europees dienstenlandschap gewijzigd in 2003

Volgens marktanalist IDC heerste er in 2003 in de West-Europese IT-dienstenmarkt een erg scherpe concurrentie, complexiteit en onzekerheid.

“De grote spelers hebben niet alleen af te rekenen met onderlinge concurrentie, maar ook met concurrentie van klanten, van nieuwe dienstenleveranciers in overzeese gebieden en van de hardware- en softwaremarkt”, zegt IDC-analist Khalid Irshad.
Vorig jaar stond IBM Global Services aan de top van de West-Europese IT-dienstenmarkt, met zowel de grootste omzet als het grootste marktaandeel. Nummer twee was EDS en nummer drie Accenture, aldus IDC. De top 10 wordt vervolledigd door achtereenvolgens HP Services, Capgemini, BT Global Services, Siemens Business Services, CSC, Atos Origin en T-Systems. Die 10 grootste leveranciers kregen vorig jaar 29 procent van de opdrachten, terwijl honderden kleinere dienstenbedrijven de overige contracten binnenrijfden. IDC spreekt daarom van een sterke polarisatie van de markt. Die trend zal volgens de marktanalist nog voortduren. De marktleiders zullen blijven groeien, zowel door organische groei als door strategische overnames van nichespelers en middelgrote bedrijven, zo voorspelt IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-20T15:27:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.