Ccia-schikking kost Microsoft twintig miljoen dollar

De schikking die Microsoft heeft getroffen met de Computer and Communications Industry Association (Ccia) kost het bedrijf twintig miljoen dollar. Bijna de helft daarvan is voor Cciavoorzitter Ed Black.

Dit meldt de Financial Times-website (ft.com) op basis van uitgelekte documenten. De eenmalige bonus van 9,75 miljoen dollar aan Black, sinds jaren Microsoft-criticaster, is goedgekeurd door de Ccia-bestuursraad. Die bestaat uit onder meer Oracle, Yahoo en Sun Microsystems. Laatstgenoemde sloot in april dit jaar een vergaande vrede met Microsoft.
 
De Windows-leverancier verklaart het niet-onthulde schikkingsbedrag te hebben betaald aan de Ccia, zonder dat het zicht of invloed had op de bestemming van dat geld. Beide partijen onthouden zich vooralsnog van verder commentaar.
 
De twee verklaarden eerder deze maand, bij het bereiken van de schikking, dat Microsoft een deel van de juridische kosten zou vergoeden die de Ccia de afgelopen jaren heeft gemaakt in zijn kruistocht tegen de Amerikaanse softwareproducent. Het handelsconsortium trok hierbij zijn steun terug aan de antitrustzaak van de Europese Commissie. Telefoonfabrikant Nokia heeft kort daarvoor zijn lidmaatschap van de Ccia opgezegd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-24T14:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.