Providers Xs4all en Bit stappen uit Nlip

Internetproviders Xs4all en Bit stappen uit de Nlip, de branchevereniging van isp's. Ze vinden de Nlip niet daadkrachtig genoeg.

Xs4all was een van de oprichters van de branchevereniging, maar herkent zich er nu niet meer in. "Het is jammer, maar je moet concluderen dat deze opzet nu niet meer werkt", aldus Judith van Erve, woordvoerster van de provider.

Technisch directeur Alex Bik van Bit vindt dat de Nlip te weinig op komt voor de belangen van de branche. "In onderhandelingen met de overheid houdt men iedereen te vriend, terwijl je soms moet zeggen waar het op staat." Daarnaast heeft de Nlip volgens beide providers te weinig leden om nog een echte branchevereniging te zijn.

De Nlip betreurt het zeer de providers zijn opgestapt. "Dit is niet goed voor de branche", meent Anne-Wil Duthler, woordvoerster van de Nlip. "We zoeken niet meteen de publiciteit en schreeuwen. We hebben een constructieve samenwerking met de overheid en minder een actiegroepenmodel en dat is een benadering die kennelijk niet past bij Xs4all."

Volgens Duthler krabbelt de Nlip na de reorganisatie eerder dit jaar juist weer op en gaan ze de goede kant op. "We hebben ons positief ontwikkeld."  Over de kwestie bewaarplicht zegt Duthler dat de Nlip hard achter de schermen werkt. "Onder ander in Brussel waar over de ontwerptekst nog volop gediscussieerd wordt. Daar zitten we via de Euroispa, de pan-Europese isp organisatie, aan tafel."

Xs4all en Bit zijn samen het platform Ispo (isp overleg) begonnen. Op de recente actie van Ispo tegen de bewaarplicht (www.bewaarplicht.nl) hebben binnen een week meer dan 170 providers hun steun betuigd. Op de website van de Nlip staan 45 leden.

 

(18.45 reactie Nlip toegevoegd)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een stap in de goede richting; gezagsgetrouwe ja-knikkers hebben we in dit land al genoeg en ontbrekende daadkracht vinden we al bij de overheid. Je kunt je dus afvragen wat we met het Nlip-theekransje moeten beginnen. Laat ik een voorstel doen: Opheffen !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-03T16:09:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.