Comparex hernoemt PC-Ware Nederland officieel

PC-Ware Nederland, specialist op het gebied van softwarelicenties, heet per 27 september 2011 officieel Comparex. De Duitse hoofdvestiging van PC-Ware opereert al sinds begin mei onder de nieuwe naam, vandaag volgen de overige vestigingen in Afrika, Azië en Europa. Daarmee verdwijnt PC-Ware als merk uit de ict-wereld.

De nieuwe naam, die in mei 2011 al was aangekondigd, markeert voor PC-Ware Nederland ook de verbreding van de dienstverlening. De van oudsher licentieleverancier heeft zich gespecialiseerd in solution advising en software asset management, waarmee organisaties kunnen besparen op de kosten van hun software.

Cloudoplossingen

In Nederland was PC-Ware al actief als ict-dienstverlener op het gebied van software. Het portfolio is de afgelopen periode echter uitgebreid. Marc Betgem, algemeen directeur Benelux: ‘We kunnen organisaties totaaloplossingen op het gebied van software aanbieden; van advies bij de aanschaf tot en met de installatie en het beheer van softwarelicenties, oftewel software asset management (SAM). Klanten kunnen deze vorm van SAM ook in een gehoste vorm afnemen.'

Comparex zal in de Benelux de dienstverlening op het gebied van cloud computing verder uitbreiden. Betgem: ‘We merken dat de vraag naar cloudoplossingen toeneemt en dat het aanbod hiervan bijzonder groot is. Vrijwel al onze grote leveranciers bieden een dergelijke oplossing aan. Onze dienstverlening zal zich op dat gebied verder ontwikkelen. Ons team van solution advisors wordt dan ook uitgebreid met een cloudspecialist, die op dit gebied onze klanten leveranciersonafhankelijk kan adviseren. Bovendien kunnen we als Comparex profiteren van een traditioneel sterke Europese positie in de markt van datacenters en managed services.'

Comparex in Nederland

Comparex werd in 2007 overgenomen door PC-Ware. Daarbij werden niet alle regionale vestigingen overgenomen. In Nederland was tot voor kort nog een Comparex vestiging actief, die geen onderdeel was van de wereldwijde groep. Dat bedrijf heet sinds half mei 2011 SLTN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-27T12:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.