'Europese softwarepatentwet moet over'

De Europese Unie moet de voorgestelde Europese softwarepatentwet opnieuw ontwerpen. Dat willen 61 Europarlementariërs uit dertien lidstaten en vier politieke stromingen.

Het huidige controversiële voorstel voor een Europees octrooi op software dateert van voor de uitbreiding van de Europese Unie. De tien nieuwe lidstaten staan kritisch tegenover het softwarepatentrecht. Ze vrezen dat dit hun ontluikende ict-industrie zal belemmeren.

De initiatiefnemers van de motie blijken buiten het oog van de openbaarheid al vanaf 8 december bezig te zijn geweest met het inzamelen van handtekeningen. De lobbygroep NSP (Non Software Patents) verwacht dat de motie na het reces in de week van 21 februari plenair behandeld zal worden.

De Europese associatie van bedrijven in de ict-industrie Eicta verwacht niet dat de motie wordt aangenomen. “Daarvoor is zowel een meerderheid in het parlement als de instemming van de fractieleiders van de partijen nodig. Dat zie ik niet gebeuren”, aldus Leo Baumann van de Eicta.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-13T11:43:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.