Verhuurder Capgemini-pand vecht verhuizing aan

De huidige verhuurder van het Capgemini-pand op het Utrechtse industrieterrein Papendorp CBRE vecht de verhuizing van de ict-dienstverlener naar Leidsche Rijn aan. Het vastgoedfonds meent dat het op oneerlijke wijze moet concurreren met ontwikkelaar AM Vastgoed nu gemeente Utrecht 15 procent korting verleent op de grondprijs in Leidsche Rijn.

CBRE claimt geen eerlijke kans te krijgen om Capgemini een aanbod te doen in de bestaande bouw. Het vastgoedfonds is op zich niet tegen de verhuizing van Capgemini naar Leidsche Rijn, maar meent dat in de huidige situatie concurrent AM Vastgoed door de gemeente wordt geholpen waardoor er een lagere huurprijs kan worden aangeboden.

Het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini in Leidsche Rijn ligt pal aan de A2, vlak in de buurt van softwarebedrijf Oracle, en grenst aan een nieuw te bouwen NS-station. Capgemini verhuist omdat het nog te bouwen kleinere pand beter geschikt zou zijn voor de invoering van het flexibele 'nieuwe werken' dan het huidige onderkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is te hopen dat CBRE wint, Niet vanwege Capgemini of de gemeente Utrecht, maar vanwege het feit dat er al zo vreselijk veel kantoorruimte leeg staat. De kans dat het pand waar ze nu gehuisvest zijn binnen afzienbare tijd opnieuw wordt verhuurd is te verwaarlozen. Capgemini zou beter een deel van het gehuurde kunnen afstoten. Maar ja, dan zitten ze niet meer alleen in een pand en dat kan de macho (Franse)leiding misschien niet hebben?

Uiterst merkwaardig om in deze tijd naar een ander pand te verhuizen. Je zou hier toch uit moeten komen. Ga in ieder geval naar een ander bestaand pand. Weer iets nieuw bouwen en een ander pand leeg achter laten. Wij weten allemaal hoe het ging met HP op Papendorp.

Een deel van de gehuurde panden is reeds afgestoten: de zuidvleugel staat leeg.

De werkelijke vraag is waarom de gemeente Utrecht nieuwe bouwlocaties subsidieert terwijl er al een enorm overschot is aan kantoorruimte.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-07T11:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.