Managed hosting door True

Microsoft verplaatst distributie naar Nederland

 

Softwareleverancier Microsoft gaat zijn Europese distributiecentrum van het Duitse Aken verplaatsen naar Nederland. Het is nog niet bekend waar het centrum komt. Microsoft neemt deze stap vanwege de juridische strijd met Motorola in Duitsland over auteursrechten.

Vanuit het huidige distributiecentrum verspreidt Microsoft zowel verschillende softwareproducten als de Xbox-consoles. Microsoft gaat het contract met logistiek dienstverlener Arvato stopzetten. In het distributiecentrum werken vijftig mensen.

Gsm-fabrikant Motorola, dat tegenwoordig Motorola Mobility heet en door Goolge is overgenomen, is in Duitsland verschillende rechtszaken tegen Microsoft gestart. Eén van de geschillen gaat over het gebruik van codec voor videospelers. Door het verplaatsen van het distributiecentrum voorkomt Microsoft dat een eventueel Duits handelsverbod gevolgen heeft voor de Europese verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4480427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Opmerkelijke keuze. Maar wel weer goed voor Nederland. Ik had eerder verwacht dat hier een "goedkoop lonen land" voor gekozen zou worden.

Maar ja daar laat de kwaliteit nog wel eens te wensen over.

Zo opmerkelijk is de keuze niet. Wat weinigen weten is dat Nederland voor buitenlandse ondernemingen een 'fiscaal paradijs' is. Mogelijk speelt dit naast het vernoemde jurisiche aspect ook nog een rol.

@Arno Havermans: Zal wel de hoofdreden zijn. NL is zo vriendelijk zeer veel geld aan ondernemersbelasting gewoon te laten liggen. Ook een paradijs voor postbus-firmas. Daar is ooit een TV documentaire over geweest.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×