Henk Broeders stapt uit CEO-raad Capgemini

Directeur van Capgemini Nederland Henk Broeders doet een stap terug bij de ict-dienstverlener en geeft zijn plek als voorzitter van de raad van ceo's van de Capgemini-groep op. Hij blijft wel statutair directeur en als corporate vice president blijft hij verantwoordelijk voor alle externe contacten van Capgemini Nederland. Broeders wordt als voorzitter van de directieraad opgevolgd door Olivier Sevillia.

Met het aanstellen van Jeroen Versteeg als Capgemini-directeur van de divisie Application Services Benelux en Piet Wybe Wagter als de nieuwe Nederlandse baas van zuster Sogeti gaat de ceo-raad van de groep, bij Capgemini bekend onder de naam 'Dutch Country Board', op korte termijn flink veranderen. Dit was voor Broeders aanleiding om zich uit de raad terug te trekken. Broeders wil het nieuwe team de ruimte geven om een nieuwe weg in te kunnen slaan.

‘Tot aan mijn pensioen in januari 2013 blijf ik statutair directeur voor Capgemini Nederland', zegt de terugtredende voorzitter van de ceo-raad Henk Broeders. ‘De laatste maanden ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten van Capgemini Nederland en na mijn pensioen blijf ik Capgemini adviseren. Op dit moment heb ik nog geen plannen die ik voor mijn pensioen wil realiseren. Of ik er met een grote knal uitga, valt te bezien, maar dat ik nog iets ga realiseren, daar ga ik wel van uit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe vaak moet het nog gezegd worden? Sogeti is een zusterbedrijf van CapGemini, niet een dochter. En zo voortvarend als het nu gaat met de instroom van Sogeti NL bloed in CapGemini NL en de continu betere financiele performance van Sogeti, is de kans groot dat binnenkort CapGemini het dochterbedrijf van Sogeti wordt genoemd.

Broeders was voordat hij naar Cap Gemini kwam al directeur van Iquip, één van de grootste voorgangers van het huidige Nederlandse Sogeti.

Iets realiseren... zou dat een fusie van Capgemini en Sogeti zijn?

@blijf kalm, niet ten nadelen van Sogeti, maar iedereen zal Sogeti zien als de dochter onderneming van.

Cap dochterbedrijf van Sogeti? De kans acht ik niet aanwezig. Sogeti draait goed op de markt en daar ben ik volkomen met je eens.

Sogeti zijn cijfers worden geconsolideerd in de cap cijfers ieder kwartaal weergegeven. Hoezo geen dochter?

@Jan; werk je toevallig bij Cap?

Maar even serieus. Volgens Wikipedia/Capgemini: "Capgemini biedt diensten aan op het gebied van Consulting, Technology en Outsourcing. Daarnaast biedt Capgemini lokaal gebonden diensten aan, die door haar zuster Sogeti uitgevoerd worden."

En ja, de cijfers van Sogeti worden geconsolideerd in de CapGemini SA cijfers, de holding in Parijs. De werkmaatschappijen Capgemini (Consulting, Technology en Outsourcing) en Sogeti zijn zusterbedrijven van elkaar.

Ik lees dat de Dutch Country Board op korte termijn flinke veranderingen gaat doorvoeren. Hebben we het dan ook over iets als een sociaal plan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-06T11:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.