Tech Mahindra helpt KPN met kostenbesparing

Ict-dienstverlener KPN en systeemintegrator Tech Mahindra gaan een internationaal samenwerkingsverband met elkaar aan. Doel is om de efficiency en effectiviteit van de it-omgeving en operationele processen van KPN verder te verbeteren en om zich gezamenlijk te richten op een aantal strategische groeigebieden.

KPN verwacht met deze samenwerking in de komende vijf jaar ten minste tweehonderd miljoen euro te kunnen besparen. Als onderdeel van de ‘Versterken - Vereenvoudigen - Groeien'-strategie voor de periode 2011 tot en met 2015 heeft KPN duidelijke doelen gesteld op het gebied van kostenleiderschap en versnelde realisatie van het personeelsreductieprogramma. Het nieuwe samenwerkingsverband draagt bij aan de realisatie van beide ambities.

KPN en Tech Mahindra willen met deze samenwerking de bedrijfsmodellen versterken, de it-omgeving en operationele processen van KPN vereenvoudigen en verbeteren en het laten groeien van inkomsten van KPN en Tech Mahindra door zich met de gezamenlijke capaciteiten en portefeuilles te richten op strategische groeigebieden om zo nieuwe diensten te ontwikkelen.

KPN NetCo

Als eerste stap in deze samenwerking hebben KPN en Tech Mahindra een vijfjarig contract getekend voor de ontwikkeling en support van meer dan honderdvijftig applicaties in de operationele it-systemen van KPN's NetCo-segment. Als tweede stap gaan KPN en Tech Mahindra grondig onderzoeken welke toekomstige projecten kunnen voortvloeien uit dit nieuwe samenwerkingsverband.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-05T09:48:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.