Boek: Designing and Transforming IT Organizations

Het boek ‘Designing and Transforming IT Organizations’, geschreven door Job ten Hagen, gaat over het inrichten en besturen van it-organisaties. Waar Itil en andere frameworks nuttige beschrijvingen leveren van de best practices die organisaties zouden moeten bereiken, gaat dit boek over de manier waarop dat kan. Met een wereldwijd review team van veertig experts is jarenlang aan dit boek gewerkt. De inzichten kunnen een grote rol spelen in talloze it-trajecten.

Er zijn vele boeken verschenen over ict-management, maar er is daarin nauwelijks ingegaan op de vraag 'Hoe organiseer ik nou een ict-organisatie?'. Er is dan ook slechts zeer weinig bruikbare literatuur beschikbaar over rollen, functies, taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden, skills, en organisatiestructuren van ict-organisaties. En juist die informatie zou zo waardevol geweest zijn bij de honderdduizenden Itil-projecten die deze wereld al heeft gezien.

Het boek is geschreven door Job ten Hagen, geproduceerd door Inform-IT en wordt op de markt gebracht door uitgeverij TSO. Samen met een wereldwijd review team van veertig experts is de structuur vastgesteld en de eisen waaraan het boek moest voldoen. Daarna heeft Ten Hagen het boek geschreven, en heeft het review team het getoetst en vervolmaakt. Het resultaat is een boek dat een grote rol kan gaan spelen in talloze organisatieverbeterprojecten in de ict-wereld.

Het boek ‘Designing and Transforming IT Organizations’ (ISBN 9780117080744) is het eerste boek in een serie over de praktijk van het organiseren van ict-organisaties. Met dit boek in de hand is het eenvoudiger om een ict-verbeterproject succesvol te managen. Het boek wordt gevolgd door boeken over onder andere het inrichten van servicemanagement, applicatiebeheer en securitymanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-08T08:32:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.